7 nov 2011

How to cakepops maken....

Een poosje geleden hield ik een housewarmingparty voor mijn collega's. Tijdens de housewarmingparty serveerde ik ook cakepops. Het was de eerste keer dat ik cakepops maakte maar sindsdien zijn ze mega-populair bij mijn collega's en krijg ik dagelijks de vraag wanneer ik ze weer ga maken. Nu is het zo dat ik op 11 november (jaja 11-11-2011 =)) jarig ben en natuurlijk mag daarbij een traktatie niet ontbreken! Nu trakteer ik niet op mijn verjaardag zelf maar morgen al (dit omdat er dan de meeste collega's aanwezig zijn) en bedacht ik me dat het misschien wel leuk was om gelijk een how to van te maken... Bij deze dan..

Nu zullen jullie je natuurlijk afvragen wat cakepops zijn...nou dat zal ik jullie even gaan uitleggen...

Cakepops zijn net kleine cupcakes maar dan nét iets anders! Nou dat is duidelijk of niet haha? Cakepops zijn kleine ronde cakejes op een stokje die je dan eventueel ook kunt versieren. Persoonlijk vind ik de cakepops net iets machtiger dan een cupcake maar ze smaken er niet minder lekker om!

Een aantal foto's om een beetje een idee te krijgen...
 klik op de foto voor bron.

Vinden jullie ze ook net zo schattig? Ok, nu op naar het recept...

Benodigdheden:

- 220 gram Mix voor Biscuit (ik gebruik de mix van Funcakes) of koop gewoon een taartbodem/cake
  - 3 eieren voor de Biscuitmix
  - 20 ml water voor de Biscuitmix
- 100 gram Mix voor Botercrème (ik gebruik de mix van Funcakes)
  - 100 gram poedersuiker
  - 200ml water
  - 250 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- Meel
- Lollipop sticks (ik gebruik die van de Wilton)
- Smeltchocolade

Werkwijze
Stap 1
Begin eerst met de botercrème (dit omdat de mix een uur! moet rusten)
Doe 100 gram mix voor botercrème en 100 gram poedersuiker bij elkaar in een beslagkom. Giet hier vervolgens 200ml water bij. Roer dit allemaal tot een glad beslag. Laat de mengsel minimaal een uur rusten.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe 220 gram mix voor Biscuit in een beslagkom, voeg hier 3 eieren aan toe. (Controleer altijd of de eieren goed zijn, dit kan bijvoorbeeld d.m.v. ei in een glas met water te stoppen of gewoon aan te ruiken)
 Als een ei blijft drijven is hij rot, zakt het ei gelijk naar de bodem dan is hij nog goed.
Als laatste voeg je 20ml water toe in de beslagkom. Pak je mixer en begin op lage snelheid te mixen. Als alles goed gemengd is zet je de mixer op zijn snelste stand. Klop het beslag nu nog +/- 7 minuten.



Stap 3
Vet een bakvorm van +/- 20cm in met boter (zorg ervoor dat je ook bakpapier op de bodem legt zodat de biscuit niet blijft kleven). Pak een eetlepel meel en strooi het in de bakvorm (zorg ervoor dat de hele bakvorm bestrooid is met meel). Nu kan het beslag er in. Zet de bakvorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een rooster.

Stap 4
Pak de op kamertemperatuur ongezouten boter. Snijd deze in kleine blokken en doe ze in een beslagkom. Mix met een mixer op hoge snelheid de boter zacht en romig. Voeg dan de mengsel voor botercrème bij. Mix dit samen nog een keer zacht en romig.

Stap 5
Verkruimel de afgekoelde biscuit in een beslagkom. Dit kan je doen d.m.v. een vork of gewoon met je handen. Doe hier wat botercrème bij totdat het een stevige en kneedbare massa wordt. Pas op dat er niet teveel botercrème wordt toegevoegd, anders is de massa niet stevig genoeg. Tip: doe er eerst een eetlepel botercrème bij, is dit niet genoeg dan voeg je nog een eetlepel extra toe. Heb je teveel botercrème toegevoegd? Geen paniek! Ga opzoek naar cupcakes of andere zachte cakejes..die kan je dan eventueel weer verkruimelen en door de massa mengen.

Stap 6
Rol van de massa bolletjes en leg deze voor ongeveer een kwartier in de vriezer. (ik gebruik een ovenschaal om de bolletjes in te leggen)

Stap 7
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain Marie. Roer de chocolade goed door en let op dat je de chocolade niet laat aanbranden! Steek een lollipopstokje eerst in de warme chocolade en prik dan het bolletje er op. Dip het bolletje even in de chocolade en draai totdat deze niet meer drupt. Indien je wat versiersels op de cakepops wil plaatsen; nu is het juiste moment!

Stap 8
Prik de cakepops in piepschuim of ander soort schuim zodat deze goed blijven staan en dus niet omvallen (hierdoor kunnen ze namelijk weer beschadigen!). Wil je de cakepops bewaren? Rol ze dan in vershoudfolie en leg ze in de vriezer!
 Eet smakelijk!!

2 reacties:

mm...
maar het is wel een beetje gemeen.
ga ik vandaag naar de jamin om candy melts en botercreme te halen.
hadden ze de botercreme niet.
ook hadden ze geen stokjes.
erg he:O
het ziet er erg lekker uit hoor!
liefs,
kimberley

Das balen! Maar Intratuin heeft ze ook en veel goedkoper!

Een reactie posten

Twitter Facebook Favorites